Om Stutteri Agerholm

Henriette Friis Hedegaard og Anders Jørgensen

Henriette Friis Hedegaard

Henriette er uddannet rideinstruktør i centreret ridning og mangeårig rytter på eliteniveau på både varmblods- og islænderheste.
Henriette har undervist ryttere på forskellige niveauer siden 1997, været aktiv konkurrencerytter i en årrække og brugt mange timer på træning, tilridning og kommission samt avl af de islandske heste.

Henriette har en stor passion for heste og avl, hun er specielt dedikeret til avlen, og har taget hesteinseminør uddannelsen.

Vi driver Stutteri Agerholm med hjerte og faglighed

Vi driver Stutteri Agerholm, hvor Henriette Friis Hedegaard er den daglige leder og ekspert på området. Henriette står for alt omkring inseminering og ophold på Stutteri Agerholm. 
Stutteri Agerholm går ind for hestevelfærd og tilbyder nogle rigtige gode forhold for gæste hopper og føl. Der er mulighed for fold med læ, eget skur og græsfold om sommeren. Alt er nyanlagt, så plads, hegn og jordbund er i orden og der er altid et tørt leje at hvile på.

Hingstestation med inseminering og forsendelse af kølesæd

Stutteri Agerholm er en autoriseret hingstestation og tilbyder inseminering med frisk sæd her på stutteriet samt forsendelse af kølesæd i hele Danmark. 

Hingstene på stationen i 2021 er vores egen Divar från Lindnäs, samt Eysteinn fra Elmehøj og Héðinn frá Feti.

Heste fra Agerholm

På stutteri Agerholm avler vi 5-8 føl om året. Vi går op i et godt sind, god ridevilje og gode gangarter, derfor er mange af de hopper vi avler på kårede og flere i 1. klasse.

Mange af vores afkom er efter vores egen hingst Divar, som vi mener har alle de egenskaber, der skal til en perfekt ridehest. 

Vi benytter også andre hingste, for at få lidt andet blod ind også - bl.a. Álfasteinn frá Selfossi, Skinfaxi fra Lysholm og Halfdan fra Engholm.